menu

Meridiaan- Kleurentherapie 

Het herstel van de ordening van levensprocessen

Tasten op de rug van bindweefselzones

Ongeveer 40 jaar geleden ontdekte Christel Heidemann, docente bindweefselmassage, dat reflectoire zones in het bindweefsel corresponderen met meridianen en acupunctuurpunten. Daarnaast ontdekte zij dat het bindweefsel, de meridianen en acupunctuurpunten beïnvloed kunnen worden door middel van kleuren.

Christel Heidemann onderzocht deze samenhang vooral op basis van de geesteswetenschap van Rudolf Steiner. Van daaruit ontwikkelde zij een therapie die oosterse en westerse wetenschap met elkaar verbindt: Meridiaan- Kleurentherapie.

Volgens de Meridiaan- Kleurentherapie is het ordenen van levensprocessen in de mens een voorwaarde voor genezing. Hierbij gebruiken we de bindweefseltastmethode* als diagnostisch hulpmiddel en controlemiddel. De acupunctuurpunten fungeren als toegangspoorten. Door middel van zijde geverfd met plantaardige pigmenten worden de kosmische krachten en het menselijke etherlichaam met elkaar verenigd voor het herstel van het fysieke lichaam.

De toepassingsmogelijkheden van de Meridiaan- Kleurentherapie zijn veelzijdig. Zij kan in principe bij ieder ziekteproces en ter profylaxe worden ingezet en heeft zich bewezen bij:

  • Pijntherapie
  • Littekenbehandeling
  • Ondersteuning bij carcinoombehandeling
  • Vermoeidheid / uitputting
  • Chronische ziekten
  • Geestelijke crisissen
  • Ziektes van onduidelijke oorsprong welke gepaard gaan met een sterk verlies aan levenskrachten

Meridiaan- Kleurentherapie is een ondersteunende ordeningstherapie welke de zelfregulatie van het organisme ondersteunt. Ook kinderen en pijngevoelige patiënten waarderen de niet invasieve beïnvloeding van de acupunctuurpunten als heilzaam.

*De bindweefseltastmethode is een veelzijdige methode voor het bepalen van het therapeutische uitgangspunt, de therapiecontrole, het stoorveld onderzoek of het testen van medicamenten. Ook geeft het inzicht in de samenhang van ziekteprocessen in het individu en de wegwijzers tot een proces van ontwikkeling en herstel.

Film met voorbeeld behandeling:https://youtu.be/U6EufRgJ97k

Ondertiteling kan op Nederlands ingesteld worden via radertje rechts onder in balk.