menu

Cees Tjeerdema 

Therapeutische biografie

Grotere opleidingen en scholingen

  • Na de HBS aan het Bogerman College in Sneek de opleiding fysiotherapie afgerond in 1976.
  • 1982 Diploma manueel therapeut
  • 1986 Akte haptonomie alpha
  • 1986 - 1990 Cursussen bekkenbodemtherapie
  • 1982 - 1994 Opleiding in de Meridiaan-Kleurentherapie vlg. Christel Heidemann

Diverse vaktechnische cursussen

Bindweefselmassage, tapen en bandageren, gezondheidspsychologie, positieve psychologie.

CME cursussen

Bindweefselschade-herstel, het belasting-belastbaarheidsmodel, schoudergordel, CRPS-I, impingementsyndroom - update, de coxartrosepatiënt, lumbosacraal radiculair syndroom (LRS), COPD pathologie en fysiotherapeutische interventie, M. Parkinson pathologie, oedeemfysiotherapie, schouderinstabiliteit, hardloopblessures, cans, zwangerschap gerelateerde bekkenpijn.

Physios

Diverse korte up to date cursussen.

Werkervaring

Na een korte periode in verpleeghuis Bloemkamp vanaf 1977 tot 2001 werkzaam op de afdeling fysiotherapie van Antonius Ziekenhuis Sneek.

Gedurende deze vijfentwintig jaar werkzaam ten behoeve van alle specialismen, zowel klinisch als poliklinisch. In deze periode in samenwerking met gynaecologen en urologen het bekkenbodemtherapie beleid ontwikkeld.

Tevens gedurende meerdere jaren de fysiotherapie vertegenwoordigd in het multidisciplinaire pijnteam van het ziekenhuis.

Sinds 2001 werkzaam in eigen praktijk.

Oprichting Christel Heidemann Academie 1995

De academie verzorgt de opleiding in de meridiaan- en kleurentherapie volgens Christel Heidemann. Zij biedt deze opleiding aan in Nederland, Duitsland (www.meridiaantherapie.nl).

Betrokken bij internationaal biofotonen onderzoek: Publicaties van deze onderzoeken in het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde. (2007, 2018) Deze artikelen zijn ook te vinden op bovengenoemde site.